Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel obvinil ze způsobení kolize Hamiltona

Vettel obvinil ze způsobení kolize Hamiltona

Ferrari: Byli jsme rychlí, ale nevydržely gumy

A zase ne. Ferrari dál čeká na triumf na domácí půdě. Naposledy v Monze vyhrálo v roce 2010.

Dnes to vypadalo hodně nadějně. Čáru přes rozpočet však udělaly nejprve Vettelův malér hned v úvodním kole a pak rozpadávající se pneumatiky na Räikkönenově voze.

Byli jsme dost rychlí, jenže to nevydržely zadní gumy,“ povzdechl si Kimi Räikkönen (2. místo). „Nemělo to nic společného s nastavením. Jen jsem příliš dlouho trčel za jinými auty a nemohl si obutí patřičně šetřit. Šlo by to, ale pak by mě zase předjeli. Ke konci už byly pneumatiky na maděru. Bohudík přežily až do cíle. No, museli jsme něco risknout a ne vždy to vyjde. Není to žádná tragédie, ale ani to, co jsme očekávali. Děkuji tifosi za obrovskou podporu a omlouvám se jim, že jsem je zklamal. Tak příště...

Finský veterán ovšem nemá žádný důvod sypat si popel na hlavu. Fanoušci ho v hlasování na oficiálním webu F1 jednoznačně zvolili Jezdcem dne.

 

Ferrari se znovu nedočkalo, i když to po kvalifikaci vypadalo hodně nadějně

 

Sebastian Vettel (4. místo) se pochopitelně vrátil ke kritickému okamžiku těsně po startu. O viníkovi měl jasno: „Hamilton mně nenechal ani píď místa. Neměl jsem žádnou jinou možnost, než s ním kolidovat. Pokoušel jsem se tomu zabránit, ale marně. Bohužel jsem to byl já, kdo se roztočil. Zůstal jsem stát proti směru jízdy a nevypadalo se mnou moc růžově. Ale nakonec jsem odjel dobrý závod a získal dost bodů. Mohlo to dopadnout mnohem hůř.

V zájmu objektivity dejme slovo i druhé straně. Lewis Hamilton to viděl úplně jinak: „Překvapilo mě, že se Seb před zatáčkou nedržel na vnější straně vedle Kimiho. Vycítil jsem šanci. Strhnul jsem to na vnějšek a jsem přesvědčen, že jsem tam nechal dost prostoru. Pravděpodobně probrzdil. Ťukli jsme o sebe, moje auto bylo lehce poškozeno, ale dalo se s ním pokračovat.