Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc pojede příští rok ve Ferrari

Leclerc pojede příští rok ve Ferrari

Rozhodnutí padlo během VC Itálie

Sebastian Vettel si bude zvykat na jiného kolegu. Kimiho Räikkönena nahradí prakticky o generaci mladší Charles Leclerc, dosud činný v Sauberu.

Nejde o senzaci. Tento transfer byl předvídán dlouho dopředu. Mnozí odborníci ale poukazovali, že mimořádně talentovanému Monačanovi by ještě jeden rok v menší stáji prospěl. Nestalo se a on je nyní nucen vypořádat se s tím, že byl vhozen do ledové vody.

Definitivní rozhodnutí prý padlo o víkendu VC Itálie. Konečné slovo měl, podle zjištění portálu auto motor und sport, prezident Ferrari John Elkann. Potvrdil však pouze volbu svého zesnulého předchůdce Sergia Marchionneho.

 

Charles Leclerc napřesrok přesedne do rudého vozu

 

Leclerc byl v Monze zároveň oficiálně představen novému nejvyššímu představiteli koncernu Fiat Mikeovi Manleyovi. „O budoucnosti jsme se ale vůbec nebavili,“ dušoval se tehdy nový člen Scuderie. „Oni vědí, co jsem za jezdce, a je na nich posoudit, zda jsem pro ně dost dobrý. Jsem mladý a musím se to ještě hodně naučit. Když to klapne, splní se mně sen.

Právě se stalo. Ferrari poprvé od roku 2006 vsadilo na neostříleného mladíka. Tenkrát to byl Felipe Massa a dá se konstatovat, že do něj vkládaná očekávání tak úplně nenaplnil. Jak dopadne Leclerc?