Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton si řekl, chlapče, přede mě se nedostaneš!

Hamilton si řekl, chlapče, přede mě se nedostaneš!

Mercedes: Podle Bottase se nic nedělo

Po kvalifikaci se dalo předpokládat, že se závod pojede v režii Hamiltona. Nikomu nedal šanci a bez velkých soubojů si dojel pro 69. vítězství v F1. Náskok navýšil na 40 bodů a pospíchá za pátým titulem.

Lewis Hamilton (1. místo) měl znovu důvod k oslavám. Jeho triumf totiž zakulatil některá historická čísla. Vybojoval 80. pódium ve službách Mercedesu a 10. stupeň vítězů pro motory Mercedes v Singapuru. Vedení v šampionátu navýšil na kulatých 40 bodů.

Jsem nadšený. Do Singapuru jsem jel s tím, že nám zdejší dráha nesvědčí. Ale pořád jsem optimista. Říkám si, že když budeme pracovat vytrvale, můžeme si vytvářet šance. Již pátek byl pro nás dobrý. Sobota nezačala dobře, ale pak přišlo zčistajasna to výjimečné kolo. Věděl jsem, že když startuju z první pozice, je to výborná příležitost na tom vydělat. Start mi vyšel skvěle a od té chvíle jsem to zvládal. Jak jsem se dostal do provozu, dbal jsem na to, abych neriskoval," sděloval v cíli Hamilton.

  

 

Lewise Hamiltona doprovodil na stupeň vítězů Loic Serra, šéf aerodynamiky týmu Mercedes

Když se přiblížíte k jinému autu natěsno, vůz přestává držet a začíná klouzat, takže je pak větší možnost, že uděláte chybu. Pokud máte štěstí, dohoníte auto na správném místě a soupeř vás pustí, čímž neztratíte čas. Ale dnes jsem opozdilce dojížděl vždycky v nevýhodnou chvíli. Zrovna když jsem měl Maxe hned za sebou, musel jsem přejít do defenzivy a řekl jsem si: ‚Chlapče, přede mě se nedostaneš – dneska ne!‘“ radostně hodnotil závod čtyřnásobný mistr světa.

Valtteri Bottas (4. místo) už tak nadšený nebyl: „V závodě se nic nedělo. Doufal jsem, že do hry zasáhne více proměnných a trochu zamíchají pořadím. Zpomalovací vůz vyjel jenom jednou, hned zkraje, ale tak brzy, že z toho nebyly zastávky v boxech. Na téhle dráze se těžko pronásleduje a předjíždí. Od chvíle, kdy zpomalovací vůz trať opustil, byl závod jednotvárný. První fáze na hyperměkkých pneumatikách byla přímočará. Věděli jsme, že druhá na měkkých gumách bude těžší, protože tenhle závod byl dlouhý a ke konci už pneumatiky dosluhovaly.

Valtteri Bottas po startu závodu před Kimim Räikkönenem a Danielem Ricciardem