Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Russella chyba velmi mrzí

Russella chyba velmi mrzí

Mercedes by riskoval znovu.

George Russella velmi mrzí havárie, kterou v posledním kole Velké ceny Singapuru přišel o všechny body, které by dostal za třetí místo. Poslední kola závodu strávil hledáním cesty před mclaren Landa Norrise, který však byl skrze DRS úmyslně tažený takticky bojujícím Carlosem Sainzem na Ferrari. V posledním kole udělal i Norris chybu a otřel se o zeď na vnější straně zatáčky. Za ním jedoucí Russell se stěny dotkl ve stejném místě, avšak kontakt byl silnější, jezdec ztratil kontrolu nad vozem a skončil v blízké bariéře.

V tu chvíli jsem se chtěl stočit do klubíčka a s nikým nemluvit,“ přiznává mladý závodník Mercedesu. „Nejhorší pocit na světě. Cítil jsem nejen fyzické, ale i mentální vyčerpání. Byla to šance na vítězství, skončilo to jezdeckou chybou. Je mi to moc líto.

Russell se omluvil týmu a svou chybu připsal ztrátě koncentrace v souboji, ale zároveň řekl, že do tech chvíle to byl asi nejlepší výkon jeho kariéry. Ztráta bodů umožnila Ferrari stáhnout náskok Mercedesu v Poháru konstruktérů na 24 bodů. Lewis Hamilton, který převzal Russellovo třetí místo, má nyní o propastných 71 bodů více, než týmový kolega.

Pokusili jsme se zvítězit a nezvítězili jsme,“ řekl Toto Wolff, šéf týmu Mercedes. „Ale líbí se mi, že stratégové a jezdci vymysleli plán a já si myslím, že to byl dobrý plán. Nechtěli jsme druhé a páté nebo druhé a čtvrté místo, chtěli jsme vyhrát závod. To znamenalo riskovat a já bych byl pro třeba každý den v týdnu.

Russell se nechal ovládnout adrenalinem. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes