Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Ocon, Vandoorne a Wehrlein v hledáčku týmů IndyCar

Ocon, Vandoorne a Wehrlein v hledáčku týmů IndyCar

Coyne a Schmidt mají zájem o piloty F1

Piloti formule 1 Esteban Ocon a Stoffel Vandoorne a jejich bývalý kolega Pascal Wehrlein by mohli v případě, že se jim nepodaří zajistit si pokračování v královně motorsportu, zamířit za oceán do IndyCar. Všichni tři jsou na seznamu minimálně dvou týmů, které hledají piloty. Odhalil to web Motorsport.com.

O trio se zajímají Dale Coyne a Sam Schmidt. První jmenovaný plánuje v příštím ročníku nasazovat dva vozy. Jeden bude řídit Sébastien Bourdais. Na druhé místo má Coyne hned několik adeptů, včetně zmíněné trojice, Pietra Fittipaldiho a Santina Ferrucciho, kteří se ve voze prostřídali letos.

S brzy již expilotem McLarenu Vandoornem už Coyne jednal. „Nevím, kam to povede, ale řekl bych, že měl poměrně zájem,“ řekl pro Motorsport.com Coyne o jednání. Šlo by o angažmá na celou sezonu, včetně oválových závodů.

A to navzdory tomu, že IndyCar i potencionálními piloty otřásly vážná nehoda a těžká zranění, která utrpěl Robert Wickens v Poconu. „Lidé chápou, že jedeme naplno Indy500 se vším, co to přináší. Ale závodit před 12 tisíci lidmi v 220 mílích za hodinu (354 km/h) na některých z těchto tratí… Je fér se ptát, co děláme a proč to děláme,“ dodal Coyne.

Ten se v příštích týdnech chce spojit také s Estebanem Oconem a Pascalem Wehrleinem. U Francouze by mohl být problémem kontrakt s Mercedesem. U německého závodníka tato překážka v uplynulých týdnech padla. Ve hře jsou i Fittipaldi a Ferrucci. Coyne ale kromě Indy500 nechce nasazovat více než dva vozy a oproti letošní sezoně už nehodlá ani střídat jezdce v jednom z nich.

Pro Motorsport.com potvrdil zájem o Ocona, Vandoornea a Wehrleina i Sam Schmidt. Ten sice deklaroval, že vůz číslo 6 zůstane připravený pro Wickense, zřejmě ale bude muset stejně hledat náhradníka, který minimálně začne příští sezonu vedle Jamese Hinchcliffea.

A dalším z týmů, který by po jezdcích z F1 mohl sáhnout, je Carlin. Ten plánuje v příští sezoně expandovat a nasazovat tři vozy.