Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mazepin soudně napadl prodej týmu Force India

Mazepin soudně napadl prodej týmu Force India

Insolvenční správce: Jediný Stroll chtěl stáj zachránit

Spor ohledně převzetí v konkurzu se nacházející stáje Force India vrcholí. Ruský miliardář Dimitrij Mazepin splnil svoje výhružky a podal prostřednictvím svého koncernu Uralkali na insolvenčního správce FRP Advisory LLP žalobu u londýnského Nejvyššího soudu.

Jejím jádrem je obvinění FRP, že akceptoval nabídku konsorcia kolem kanadského byznysmena Lawrenceho Strolla a nikoliv tu od Uralkali, ačkoliv byla údajně výhodnější. Navíc je nařčen z netransparentnosti jednání a zákulisních pletich.

FRP pochopitelně jakoukoliv vinu popírá: „Seznámili jsme se s obsahem žaloby ze strany Uralkali a jsme přesvědčeni, že tribunál ji musí v co nejkratší době zamítnout,“ praví se v jeho oficiálním prohlášení. „Povinnostem insolvenčního správce jsme dostáli v plném rozsahu a realizovali jsme zcela férové a přehledné výběrové řízení, které vedlo k řešení, akceptovatelnému pro všechny zainteresované strany.

 

O tohoto mladíka jde především - Nikita Mazepin by se rád s otcovou pomocí dostal do F1

 

Dále se zde uvádí, že hlavním úkolem byla záchrana týmu, nikoliv prodej jeho aktiv. Za tímto účelem mohli všichni zájemci předložit svoje projekty. Strollův Racing Point byl jediný, který této podmínce vyhověl.

Není žádným tajemstvím, že boj o organizaci, kterou její předchozí spolumajitel Vidžaj Mallya dovedl ke smutným koncům, má výrazný osobní náboj. Oba soupeřící pánové, Stroll a Mazepin, mají totiž závodící syny, o jejichž další kariéru se tímto způsobem hodlají postarat.