Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettel něco zkusil, ale nevyšlo to

Vettel něco zkusil, ale nevyšlo to

Ferrari: Dnes jsme nebyli nebezpeční

Ferrari to v Soči letos nejde. Trend, který nastavily tréninky, potvrdila kvalifikace v plném rozsahu. Na trati, kde se tak těžce předjíždí, zbývá pro zítřek jediná šance: Pokusit se mercedesy zaskočit na startu. Očekávat, že se navzájem vytlučou, může totiž jen velký naivka.

Uvidíme, jak se to vyvine,“ neztrácí naději Sebastian Vettel (3.). „Dnes pro nás bylo nejdůležitější přiblížit se Mercedesu co nejvíce. Úplně se nám to nepodařilo, nebyli jsme pro něj nebezpeční. Je tady extrémně rychlý. Ale v neděli to bude dlouhý závod, v němž sehrají důležitou roli pneumatiky. Soustředím se na začátek a uvidím, co se bude dít v první zatáčce. Jestliže se naskytne šance, skočím po ní.

V posledním sektoru jsem udělal drobnou chybu. Věděl jsem, že ztrácím půl sekundy, takže jsem musel něco zkusit. Nevyšlo to. Jinak jsem ale vcelku spokojený. V autě jsem se cítil dobře.

 

Kimi Räikkönen už u Ferrari stříhá metr

 

Zpověď Kimiho Räikkönena (4. místo) byla jako obvykle lakonická: „Vůz nebyl zase tak špatný, pouze pomalý. Finální kolo se mně nepodařilo pořádně poskládat dohromady.