Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel Hamiltona pustit nechtěl, ale musel

Vettel Hamiltona pustit nechtěl, ale musel

Ferrari: Byli jsme blíž, než jsme předpokládali

Jen jednou dnes v Soči zaskočilo Ferrari Mercedes. To, když po chytré zastávce se Vettel dostal před Hamiltona. Vzápětí ho ale takticky přibrzdil Bottas a úřadující mistr světa dal tomu bývalému jasně pocítit, kdo má aktuálně nejsilnější auto. Byť se Vettel jeho náporu bránil ze všech sil.

Souboj s Lewisem byl tvrdý, ale v pořádku,“ potvrdil Sebastian Vettel (3. místo) „Dal jsem do něj všechno. Marně. Zkusil to ve druhé zatáčce, jenže já mu přibouchnul dveře. Před následující levou jsem ho bohužel ztratil z dohledu. Nebyl jsem si jistý, kde se nachází. Myslel jsem si, že je někde na vnější stopě. Nezbylo mně než to vzdát a uvolnit mu cestu, i když jsem nechtěl. Ale musel jsem, pokud jsem se měl zachovat férově. Jinak to byl dobrý závod. Byli jsme Mercedesu blíž, než jsme předpokládali, ale bohužel pořád dost daleko. Oni totiž skutečně skvěle spolupracovali. Na startu jsem neměl ani dost místa, ani se za kým vyvézt. Titul pořád není ztracený. Je nutné, abychom dál vyvíjeli tlak.“

 Kimi Räikkönen si moc zábavy neužil

 

Hodně nenápadně působil Kimi Räikkönen (4. místo), i když se na pár kol ocitl v čele: „Většinou jsem byl sám. Je to smutné, ale něco takového jsem očekával. Pocit z vozu byl docela dobrý. U první sady pneumatik brzy odešla levá přední, ale na měkké směsi se mně řídilo příjemně. Škoda, že jsme prohráli kvalifikaci, protože tady někoho předjet je hrozně obtížné.