Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vandoorneovo velmi dlouhé odpoledne

Vandoorneovo velmi dlouhé odpoledne

McLaren: Víc toho zatím nedokážeme

„Je to maximum toho, čeho jsme v současnosti schopní,“ konstatoval smutně sportovní ředitel McLarenu Gil de Ferran. Důvod k jásotu rozhodně neměl, protože oba jezdci sehráli ve VC Ruska roli pouhých statistů.

Fernando Alonso (14. místo) zvolil poměrně zajímavou strategii, protože tým měl jako jediný pro piloty k dispozici dvě sady měkkých gum: „Zastavili jsme hodně brzy a pokusili se o undercut. Jenže žlutá pneumatika se v závodě chovala vzorně, takže nám to zase tak moc nevyšlo. S výkonem se nedalo dělat nic. Navíc téměř nikdo neodpadl a nevyjel ani safety car, takže jsme si neměli jak polepšit. Čtrnácté místo jsme si tudíž zasloužili. Uvidíme, co v Japonsku...

 

Alonsovi nepomohli ani odpadlíci, ani safety car

 

Stoffel Vandoorne (16. místo) bezostyšně přiznal, že se nudil: „Bylo to strašně dlouhé! Nic se nedělo a prakticky se nepředjíždělo. Jen na začátku jsem se trochu pobavil s oběma williamsy a pak na konci s Carlosem (Sainzem), přes kterého jsme se dostal. Ale jinak jsem se cítil hodně osaměle. Myslím, že jsme netrefili správný okamžik pro výměnu pneumatik. Kvůli tomu jsem ztratil asi deset sekund, které jsem už nezískal zpět.