Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Nová F3 bude bez Motoparku i Van Amersfoortu

Nová F3 bude bez Motoparku i Van Amersfoortu

Výběr účastníků vyvolává vášně

Hodně povolaných, málo vyvolených. Do nového konceptu F3 v rámci víkendů F1 bylo připuštěno deset týmů. Na další zájemce se nedostalo a ti nyní spustili pokřik.

Výběrem byl pověřen dosavadní promotér GP3 Bruno Michel. Rozhodl se pro pět stájí z GP3 (Art, Campos, Jenzer, MP, Trident), tři z ME F3 (Prema, Carlin, Hitech), Charouze z F2 a německý HWA, jenž výrazně rozšiřuje svoje aktivity v monopostech. V tomto případě ovšem panuje dosud nejistota. Na přímý dotaz totiž šéf HWA Ulrich Fritz potvrdil pouze jednání o vstupu, nikoliv definitivu. Proslýchá se, že míří ještě o stupínek výše, do F2, a toto si ponechává v záloze, kdyby to nevyšlo.

Úplně jiné starosti má majitel Motoparku Timo Rumpfkeil (na titulním snímku s jezdcem Jürim Vipsem). Ačkoliv letos měl v sestavě vicemistra F3 Dana Ticktuma, neuspěl. „Přitom jsme po Premě druhý nejúspěšnější tým. Nechápu, podle jakých kritérií se vybíralo. Neobdrželi jsme žádné vysvětlení nebo zdůvodnění. To je neakceptovatelné,“ stěžuje si.

 

Frits van Amersfoort (vpravo) se se svým týmem ve F3 neudržel

 

Rumpfkeil se vícekrát pokoušel kontaktovat Michela, ten si však podle něj hraje na mrtvého brouka. „Chtěl jsem alespoň vědět, zda jsme vedeni jako náhradníci. Protože nereagoval, tak si myslím, že ne,“ dodává rezignovaně.

Podobné rozčarování panuje i u Van Amersfoorta, tradiční ekipy, v níž získávali závodnické ostruhy například Max Verstappen nebo Charles Leclerc. „Vůbec jsme nepočítali s tím, že se ocitneme mimo hru. Vždyť jsme ve F3 už tak dlouho,“ lituje obchodní ředitel Rob Niessink.