Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Gasly byl v první části kvalifikace sedmý

Gasly byl v první části kvalifikace sedmý

Toro Rosso: Penalizace jako v Rusku

Pro tým Toro Rosso byla kvalifikace jen dalším důležitým tréninkem. Nešlo o postavení na startu, protože penalizace znovu odsune oba vozy na chvost startovního pole.

Kvůli výměně dalších částí pohonné jednotky Honda dostanou stejnou penalizaci jako ve VC Ruska. Do druhé části kvalifikace proto oba jezdci ani nenastoupili.

První část kvalifikace dnes hodnotím velmi kladně. Dojet v ní sedmý je dobrý výsledek. Kolo jsem si užíval. Vzhledem k tomu, že budeme startovat z poslední řady, nemělo velký smysl se pouštět do druhé části,“ vysvětloval postup týmu Pierre Gasly (13. místo). „Nová specifikace motoru je velký krok dopředu a z auta mám moc dobrý pocit. Celý víkend jsem se v něm cítil v pohodě, chovalo se dobře jak v mokru, tak na suchu. Už teď víme, že zítřejší závod nebude snadný. Budeme muset předjíždět hodně aut a soupeři před námi budou svádět souboje. Ale pokud podáme solidní výkon a budu na to šlapat o sto šest, snad se nám podaří dosáhnout co nejlepšího výsledku.

Brendon Hartley je přesvědčený, že mohou bojovat o slušné umístění

Prakticky totéž potvrdil i Brendon Hartley (14. místo): „Dnes moc nezáleželo na tom, jak se kvalifikujeme, protože nás zítra tak jako tak čeká start zezadu. Po dopoledním tréninku jsme vůz nastavili na závod, jak to jen šlo, a druhé části kvalifikace využili k nácviku startu. Zítra to pro nás bude závod ze zadních pozic, ale určitě máme rychlost na to, abychom bojovali o slušné umístění. Snad dokážeme vytěžit z každé příležitosti, která se nám naskytne. Musíme na ni být připraveni.