Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Sainz ztratil dvě desetiny a nepostoupil o dvě tisíciny

Sainz ztratil dvě desetiny a nepostoupil o dvě tisíciny

Renault: Opět v čele středu pole

Poslední dva závody měl Renault slabší a dovolil Haasu nebezpečně se přiblížit jeho čtvrtému místu v Poháru konstruktérů, ale v USA to má po kvalifikaci dobře rozehrané. Nico Hülkenberg (7. místo) sice musel krotit nervózní vůz, ale mimo jezdce z velké trojky ho porazil pouze Esteban Ocon, takže dnes odstartuje před oběma rivaly z Haasu.

"S kvalifikací jsem spokojený, vše proběhlo hladce, využili jsme potenciál vozu," řekl německý jezdec francouzské automobilky. "Popravdě, nebylo to vůbec snadné kvůli nervóznímu vozu. Foukal silný vítr a v kokpitu to bylo cítit. Vyvážení se drasticky měnilo v každé zatáčce, což rozhodně není příjemné, ale bylo to stejné pro všechny. Každý myslel na to, jak zajet čisté kolo. Šel jsem až na limit a dnešní výkon považuji za úspěch."

 

Hülkenberg udržel kurz i v silném větru

Carlos Sainz (11. místo) prohrál boj o postup do finálové části kvalifikace o 0,002 sekundy. Smůla, ale patří mu strategicky výhodné 11. místo, takže na startu bude prvním jezdcem na nových pneumatikách.

"Dnešek nás povzbudil. Je dobré vědět, že jsme opět konkurenceschopní. Naneštěstí, dvě tisíciny sekundy mě dělily od postupu do Q3," povzdechl si Sainz. "Nechtěně jsem na volantu zavadil o jedno tlačítko, což mě v poslední zatáčce stálo dvě desetiny. Frustrující, brána do Q3 byla otevřená. Ale body se udělují až zítra, takže zůstávám pozitivní. Na tomto okruhu bývají dobré závody, protože se tady dá jet těsně za soupeřem a předjíždět, takže nás možná čeká velmi zajímavá velká cena."