Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Promění se indická síla v módní značku?

Promění se indická síla v módní značku?

Definitivní přejmenování Racing Pointu nastane ještě letos

Pamatujete si ještě na Benetton? Možná to nebude trvat dlouho a ve F1 se objeví další tým, propagující prestižní oděvní značku.

Když konsorcium kolem Lawrenceho Strolla přebíralo pod svá křídla zkrachovalou Force Indii, netajilo se tím, že nový název Racing Point Force India bude mít jen přechodný charakter. První část sousloví se v něm objevila kvůli odlišení, indická síla naopak jako důkaz kontinuity vzhledem k nárokovaným, leč nakonec neuznaným finančním nárokům vůči Liberty Media.

O změně jména se horlivě diskutovalo už za Mallyovy éry, jenže vždycky to skončilo na tom, že stáj se stejně bude prodávat a tak to nemá smysl. Tento důvod nyní odpadl. Jde jen o to, aby nám vyhovovalo a nějakou dobu vydrželo,“ prohlásil šéf týmu Otmar Szafnauer.

 

Budeme napřesrok vídat ve F1 toto logo?

 

Stihnout by se to každopádně mělo do posledního letošního zasedání Světové rady motorsportu FIA, která musí přejmenování posvětit. V kuloárech se proslýchá, že by mohlo jít u Ralph Lauren Racing nebo něco na ten způsob. Módní řetězec totiž náleží právě Lawrenceovi Strollovi. Z toho, že by tento krok mohl odradit další sponzory, prý obavy nepanují.