Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettel je stále častěji vídaný u Red Bullu

Vettel je stále častěji vídaný u Red Bullu

Chtěl by se vrátit do své komfortní zóny?

Nikdo nemůže pochybovat o tom, že Sebastian Vettel je v posledních týdnech pod enormním tlakem s velmi negativním nábojem. Ať už by to byl náhodný spolucestující v letadle nebo renomovaný reportér, každý by s ním chtěl mluvit o jeho jezdeckých chybách a o tom, jak se cítí při pomyšlení, že titul opět získá Lewis Hamilton. Objevily se i drby o rodinných problémech, ale samozřejmě neověřené. Těžké období by alespoň mohlo stmelit jezdce s jeho stejně zkoušeným týmem, jenže podle Davida Coultharda se děje opak.

Bývalý závodník, v současnosti moderátor britské televize Channel 4, si uvědomil, že Vettela v poslední době nezvykle často vídá po boku členů jeho bývalého týmu, s nimiž získal své čtyři mistrovské tituly.

"Říká, že je unavený. A když je někdo unavený, hledá cestu do své komfortní zóny," zamýšlí se Coulthard. "V posledních týdnech ho častěji vídám s lidmi od Red Bullu. Od přestupu do Ferrari s nimi nikdy nebyl takto často. Takže ve Ferrari se necítí být ve své komfortní zóně. Tak se mi zdá, že není unavený pouze opakovanou minimalizací škod z chvostu pole, ale vyčerpává ho i to, že se v týmu necítí tak dobře jako u Red Bullu."

Mohl by se Vettel do Red Bullu vrátit? I kdyby chtěl, s Ferrari podepsal smlouvu do roku 2020 a to ho jen tak nepustí, dokud mladý a nezkušený Charles Leclerc nebude připraven zaujmout místo lídra týmu.