Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

První šestice startuje na ultraměkké směsi

První šestice startuje na ultraměkké směsi

Pirelli: Přehled pneumatik pro závod

Red Bull navázal na výborné výkony z tréninků a obsadil první řadu na startu VC Mexika. V úvodu pojede na stejných ultraměkkých pneumatikách jako největší soupeři.

Prvních šest jezdců dosáhlo nejlepších časů ve druhé části kvalifikace na pneumatikách z ultraměkké směsi. Na startu závodu budou mít mírnou převahu nad dalšími soupeři, pokud udrží své pozice. Hyperměkká směs je o poznání rychlejší, ale má velmi nízkou životnost. Hodně bude záležet na tom, jak budou jednotliví jezdci hiospodařit se svými pneumatikami. Závod může být díky tomu velmi zajímavý. Významnou roli by mohlo sehrát také výrazně teplejší počasí ve srovnání s kvalifikací.

Pirelli očekává, že rychlejší by měla být strategie dvou zastávek, ale nevylučuje ani variantu jediné zastávky v boxech.

Na superměkké směsi zatím dosáhl nejlepšího výkonu Pérez 1:17,220, na ultraměkké Verstappen 1:15,640 a na hyperměkké Ricciardo 1:14,759 minuty. A ještě jeden důležitý údaj. Nejdelší úseky ujeli na superměkké směsi Räikkönen (31 kol), na ultraměkké Bottas (25) a na hyperměkké Hartley (21).

Následující infografika prozradí, jaké směsi mají jezdci pro závod k dispozici.