Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

První zatáčka bude podle Fisichelly kritická

První zatáčka bude podle Fisichelly kritická

Ferrari by mohlo bojovat o pódium.

Giancarlo Fisichella si je vědom toho, že pokud chce uspět v Grand Prix Malajsie, tak se na startu musí posunout před Jarna Trulliho s Toyotou a následně svést souboj se svým týmovým kolegou Fernandem Alonsem.

Fisichella doufal, že se mu v druhé kvalifikaci podaří předstihnout Trulliho a posunout se tak do první řady. Ital však do nedělního závodu nakonec odstartuje ze třetího místa.

"Průjezd první zatáčkou bude velmi důležitý. Rád bych si udržel svou pozici. Pokud bych dokázal rovnou předjet Jarna, tak by to samozřejmě bylo lepší," prohlásil Fisichella.

"Věříme, že máme pro závod tu správnou strategii.

Auto bylo dnes sice nedotáčivé, ale pro závod by to mělo být dobré, protože zejména s blížícím se koncem se tady vozy stávají přetáčivými. Věřím si a uvidíme, jak to dopadne."

Ferrari se v Sepangu zatím spíše trápí a Michael Schumacher bude startovat až ze třináctého místa. Fisichella však stáj z Maranella rozhodně neodepisuje.

"Možná mají hodně paliva a zkusí vydržet dlouho na trati. Mohli by tak předjet pár aut. Věřím tomu, že dokáží předjíždět zejména v boxech. S blížícím se koncem závodu budou bojovat o podium."