Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pro Alonsa žádné překvapení

Pro Alonsa žádné překvapení

McLaren: Na postup do Q2 to prostě nebylo

Ani závodník kvalit Fernanda Alonsa dnes nedokázal s vozem McLarenu postoupit alespoň do druhé části kvalifikace a vzhledem na formu posledních měsíců ho to ani nepřekvapilo.

"Moje kvalifikační kolo bylo navzdory všemu dobré, s novými pneumatikami a minimem paliva jsou tyto vozy skvělé, ačkoli jsme evidentně neměli rychlost na postup," přiznal Alonso (18. místo), jenž se díky penalizaci Estebana Ocona zítra postaví na sedmnáctou startovní pozici.

"Od začátku víkendu je nám jasné, že na suché trati nejsme dost rychlí. Celý víkend jsme byli pomalí a byli jsme pomalí i v kvalifikaci, takže žádné překvapení. Teď s tím nic neuděláme. Zítra se můžeme pokusit o zlepšení a o zisk nějakých bodů. Potřebovali bychom déšť nebo bláznivý závod. Něco, co by se dalo využít v náš prospěch. Z pohledu čisté rychlosti na tom nejsme dobře. Budeme startovat vzadu, takže můžeme zariskovat se strategií."

Vandoorne byl opět ze všech nejpomalejší

Stoffel Vandoorne by měl podle tiskové zprávy týmu odstartovat z devatenáctého místa, ale důvod neznáme, jelikož Ocon by měl klesnout pouze na 18. místo.

"Zatím to není zrovna nejlepší víkend," přiznává Vandoorne (20. místo). "Již dopoledne bylo vidět, že nemáme rychlost a kvalifikace naneštěstí potvrdila, že jsme se nemýlili. Zdá se, že z deště nikdy nic nemáme, protože vždy začne pršet, když se nám to nejméně hodí.

Uvidíme, co se s tím zítra bude dát udělat. V závodě nebudeme mít co ztratit, tak nám snad počasí dá příležitost zariskovat. To je naše jediná šance dostat se před ostatní. Celý víkend nejsme konkurenceschopní. V Mexiku sehrála velkou roli rychlá degradace pneumatik, ale tady nic takového nevidět, tak nám snad pomůže počasí."