Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kameraman Alonso vidí reálnou šanci na postup do Q3

Kameraman Alonso vidí reálnou šanci na postup do Q3

Potřebuje zlepšit práci s joystickem.

Fernando Alonso vidí reálnou šanci na postup do finálové části kvalifikace na Velkou cenu Brazílie. Vůz McLarenu by měl být dostatečně rychlý.

"Potřebujeme dobrou kvalifikaci, protože na této trati se těžko předjíždí, je velmi krátká. Pro nás bude kvalifikace mimořádně důležitá, ale je vidět, že máme lepší rychlost než v pár posledních závodech. Nyní (v druhém tréninku) jsme obsadili desátou a jedenáctou příčku, takže podle mě máme reálnou šanci dostat se do Q3," řekl dvojnásobný mistr světa.

Jenže k zisku bodů je potřebná rychlost i dojezd do cíle. To druhé není samozřejmostí, ani jeden z jezdců McLarenu nedokončil druhý trénink. Monopost Jensona Buttona musel zůstat v garáži po objevení problému s výfukem a Alonso musel svůj vůz nechat vedle trati kvůli úniku vody. Jelikož svůj vůz odstavil na vnější straně, neměl se jak vrátit ke svému týmu a čekal do konce tréninku.

Opakovala se tak situace zpřed roka, kdy Alonsa zradila technika hned na začátku kvalifikace a fanoušky pobavily záběry na to, jak své soupeře sleduje ze židle maršála a přitom si užívá brazilské sluníčko. Po kvalifikaci novinářům řekl, že příště si vezme i opalovací krém.

Včera nebyl v blízkosti žádný maršál ochoten podělit se o místo k sezení, takže Alonso své soupeře sledoval vestoje a zřejmě mu neuniklo, že je opět objektem zájmu režiséra přímého přenosu. Chvíli s malým kamínkem předváděl své fotbalové schopnosti, ale ani to ho nedokázalo zabavit až do konce tréninku. Nakonec si židli přece jen našel, a to židli u ovládacího panelu jedné z kamer. Nadšeně se chytil sluchátek a po dohodě s režisérem dostal příležitost ukázat svůj talent a divákům po celém světě nabídnout pohled na vůz Sergia Péreze.

"Zbabrat jsem to," přiznal Španěl se širokým úsměvem. "Potřebuji trénink, zvyknout si na technologii a zlepšit práci s joystickem. Bylo mi řečeno, že chtějí odvysílat průjezd Sergia Péreze. Tak jsem se toho chopil a snažil jsem se ho najít. Našel jsem oblohu, asfalt, ale žádného Péreze. Po brífinku se možná vrátím a budu trénovat během přenosu Porsche Cupu."

Alonso byl skromný, nakonec stihl zachytit Pérezovo zadní křídlo.