Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vettel přijde o peníze, ale ne o pořadí

Vettel přijde o peníze, ale ne o pořadí

Ferrari: Trumfem mohou být měkké pneumatiky

Ferrari si dalo s tiskovou zprávou po kvalifikaci načas. Scuderia totiž čekala, jak dopadne vyšetřování Vettelova incidentu během vážení vozu.

Sportovní komisaři nakonec zjistili, že technický delegát FIA Jo Bauer jim nepodal zcela přesné hlášení. Vettel vůz na měřicím zařízení přece jen uvedl do klidu, jenže ne v předepsaném čase. Navíc svým počínáním ohrozil pracovníky, kteří se starali o obsluhu váhy. Za to vyfasoval napomenutí a mastnou pokutu 25 000 eur. K žádné další penalizaci však už nedošlo, a tak zítra odstartuje z první řady vedle Lewise Hamiltona.

Ti, kteří čekali, že Sebastian Vettel (2. místo) se k události vrátí, byli zklamáni. „Myslím si, že bychom měli mluvit o kvalifikaci,“ nechal se slyšet čtyřnásobný mistr světa. „Dnes se mně povedlo pár kol a dařilo se nám maximálně využívat pneumatiky. Bohužel ve třetí fázi jsem v osmé zatáčce udělal menší chybu, která mě stála nějaký čas a rychlost. Věděl jsem, že musím přitlačit, což nemusí pokaždé vyjít. To se také přihodilo, ale nelituji. Do velké ceny odstartuji na měkké směsi, což je nepochybně z dlouhodobého hlediska výhoda. Na úvod to však bude těžké, naštěstí je úsek do první zatáčky poměrně krátký.

 

Kimimu Räikkönenovi nevyšel závěr kvalifikace

 

Kimi Räikkönen (4. místo) tentokrát zůstal v kolegově stínu a po celý víkend zatím působí až moc nenápadným dojmem. „Výsledek to není optimální, ale odvedli jsme dobrou práci,“ svěřil se. „S autem jsem spokojený a to je nejdůležitější. Ve druhé části byly podmínky hodně náročné, hrozil déšť, přesto jsme se rozhodli vyjet na měkkých gumách. Vyšlo nám to, ale při posledním pokusu jsem pokazil závěrečný sektor. Škoda, rozdíly jsou minimální, byla to veliká bitva.“