Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Leclerc boural, ale pak nabral závratné tempo

Leclerc boural, ale pak nabral závratné tempo

Sauber: Po špatném začátku na správné cestě

Leclerc se tentokrát blýskl. Ve třetím tréninku se sice moc nesvezl, protože při kolizi připravil svůj sauber o zadní křídlo, ale v kvalifikaci se bez rozpaků zamíchal mezi velké kluky. Napřesrok k nim ostatně bude patřit. Chyběla jen efektní tečka v podobě zisku sedmého místa, které mu vyfoukl Grosjean.

Charles Leclerc (8. místo) zase příliš řečí nenadělal: „Mám velikánskou radost. Bylo to dobrá kvalifikace, která završuje povedenou sezonu. Snažil jsem se poděkovat týmu tak, jak si všichni jeho členové zaslouží. Byl to skvělý rok a mým cílem je uzavřít ho zítra kvalitním výsledkem.

 

Rok 2018 byl v kariéře Charlese Leclerka přelomový

 

Nezklamal ani Marcus Ericsson (12. místo), který zachraňoval postup z první fáze a v té druhé výrazně zrychlil. „V trénincích to nebyla žádná sláva, ale všichni jsme dřeli, abychom dosáhli co nejlepšího umístění v kvalifikaci,“ svěřil se. „To, že jsme zaznamenali takový pokrok, je mimořádně pozitivní. Ve voze jsem se cítil fantasticky a jeho vlastnosti se postupem času zlepšovaly. Povedlo se mně pár pěkných kol, z nichž mám opravdu radost. Disponuji slušnou výchozí pozici do závodu a svobodnou volbou pneumatik.“