Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Honda prý vyřešila problém s motory

Honda prý vyřešila problém s motory

Situace z GP Malajsie by se již neměla opakovat.

Honda věří, že dokázala vyřešit problém, který z Grand Prix Malajsie vyřadil oba vozy stáje British American Racing. Test na francouzském okruhu Paul Ricard tento týden proběhl bez větších problémů.

BAR navíc ve snaze ušetřit testovací den vynechal pátek. Tým se tak jednoznačně postavil na stranu takzvané skupiny devíti, která respektuje třicetidenní limit týkajíc se testování. Monoposty BAR dokázaly v průběhu týdne odjet úctyhodnou vzdálenost.

Selhání obou motorů již ve třetím kole druhého závodu letošní sezóny vyvolalo doslova vlnu kritiky. Jenson Button si stěžoval na nedostatky na straně týmu BAR i Hondy. Ukázalo se však, že drama způsobily spíše menší problémy.

Zdroje blízké Hondě uvedly, že selhání způsobil špatně navržený olejový senzor. Ten se v konečném důsledku postaral o to, že agregáty Jensona Buttona i Anthony Davidsona nevydržely a ukončily své vystoupení kouřovými efekty.

Honda modifikovala předmětný prvek a neočekává, že by se tento problém znovu opakoval. Motory, které budou pohánět monoposty BAR v Bahrajnu jsou prý natolik dobré, že Honda během testování na okruhu Paul Ricard věnovala většinu času vývoji specifikace, kterou nasadí v průběhu letošní sezóny.