Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappen mohl být klidně mistrem světa

Verstappen mohl být klidně mistrem světa

Bottas je podle něj slabota

Max Verstappen dal opět o sobě vědět. Tentokrát ne nějakým kouskem na závodní dráze, ale rozhovorem, který poskytl nizozemskému listu Algemeen Dagblad.

Tvrdí v něm, že kdyby měl podmínky srovnatelné s Hamiltonovými, byl by mistrem světa: „Hodně lidí by se v takovém autě stalo šampiony. Zvláště, když by měli o tolik slabšího kolegu.“ Není těžké uhodnout, koho měl na mysli. Pochopitelně Valtteriho Bottase.

Když jezdí tvůj parťák pokaždé tak daleko za tebou, jee snadné sbírat body. Daniel byl naopak vždy v mojí těsné blízkosti a soupeřili jsme spolu. U Mercedesu to bylo jiné,“ je přesvědčen „Mad Max“. „Hamilton zápolil s Ferrari a mohl se koncentrovat jen na tento souboj. Myslím si, že čím více ti jde druhý jezdec stáje z cesty, tím se cítíš uvolněněji. Navíc si můžeš být jistý podporou týmu. To tě také dělá rychlejším.“ 

Kamarádi na život a na smrt?

Verstappen naráží na to, že Bottas ve druhé polovině sezony už Hamiltonovi jednoznačně kryl záda, zatímco u Red Bullu žádné takové opatření neplatilo. Oba borci šli po sobě bez jakýchkoliv omezení a v Baku dokonce kolidovali.

Na dotaz, jak hodnotí své soužití s věčně rozesmátým Australanem, ovšem pěl jen chválu: „Bylo pro mě ctí, že jsem s ním sdílel stejnou garáž. Užili jsme si spolu spoustu legrace. Nestává se často, aby vzniklo tak pevné přátelství a možná se mně to v kariéře už nikdy nepřihodí.“ Ale nebyl by to Max, kdyby si přece jen nerýpl: „Jsem přesvědčen, že Daniel bude postrádat to, co opustil...“