Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Elkann tvrdí, že Arrivabeneho nevyhodili

Elkann tvrdí, že Arrivabeneho nevyhodili

Camilleri zůstane ve funkci

Poprask kolem odchodu Maurizia Arrivabeneho z čela Scuderie Ferrari neutichá. Hlavně v Itálii. Věc došla tak daleko, že prezident Ferrari John Elkann považoval za nutné zveřejnit v dnešním vydání listu Gazetta dello Sport otevřený dopis na toto téma.

S velkým překvapením jsem si přečetl věty, které mně byly v této souvislosti přiřčeny, ale jež jsem nikdy nevyslovil a ani neodpovídají mým názorům,“ ohradil se Elkann.

Zdůraznil, že Arrivabene nebyl vyhozen, ale šlo o výsledek „vzájemné dohody“. „Povolání Mattia Binotta na post šéfa Scuderie Ferrari nepředstavuje žádný zásadní zvrat a není důsledkem zásadních rozporů v týmu. Mattiova práce, do níž se právě pouští, bude vycházet z toho, kam jsme v uplynulých letech směřovali. Nejde o přelom, ale o pokračování dlouhodobého vývoje,“ uvedl. 

John Elkann se ohradil proti překrucování svých výroků

Současně dementoval zvěsti, že by kancelář měl vyklidit i generální ředitel Louis Camilleri, a to ve prospěch navrátilce od Lamborghini Stefana Domenicaliho: „Jsem pevně rozhodnut zaměřit se na udržení stability a koncentrace. To se týká také Louise Camilleriho.