Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Schumacher by byl na syna hrdý

Schumacher by byl na syna hrdý

Vettel Michaela zastoupil v Závodu šampionů

Nyní, když je Mick Schumacher šampiónem F3, si můžeme představovat, jaké by to bylo úžasné, kdyby Německo v letošním Závodu šampionů reprezentovali otec se synem. Kvůli zdravotnímu stavu Michaela Schumachera to samozřejmě není možné, tak ho zastoupil Sebastian Vettel.

Dalo by se říci, že vrací půjčené. S Michaelem poprvé reprezentoval Německo v roce 2007, kdy dělal první krůčky ve F1, a společně vyhráli šest pohárů národů v řadě. Vettel s Mickem Schumacherem minulý víkend sice nezvítězili, ale dostali se až do finále, kde podlehli silnému severskému výběru. Závodník Ferrari při této příležitosti prohlásil, že Michael by byl na syna jistě moc pyšný.

"Nejlepší ze všeho bylo, že jsem dnes byl v jednom týmu s Mickem. Vzpomínám si na můj první Závod šampionů, jak jsem vzhlížel k Michaelovi. Všichni víme, že by bylo mnohem lepší, kdyby tady Michael mohl být a vidět to. Jsem si jist, že by byl na syna hrdý," řekl čtyřnásobný mistr světa.

"S Mickem můžeme být hrdí na to, co jsme dnes předvedli. Bylo by super letět domů s pohárem, ale nikdy není jednoduché zvládnout všechny jízdy a vedli jsme si dobře. Není žádná ostuda prohrát proti Tomovi (Kristensenovi) a Johanovi (Kristofferssonovi). Jsou to jezdci světové třídy a dnes byli o něco rychlejší než my. Ve finále jsem měl z jízdy v rallyekrosovém voze dobrý pocit, ale Tom byl rychlejší," dodal Vettel.

Schumacher se jistě potěšil, když v neděli aktuální hvězdu Ferrari porazil v přímém souboji. Ani jeden z Němců se ale v soutěži jednotlivců příliš neprosadil. Vettel si z Mexika domů veze alespoň ocenění za vítězství v RoC Skills Challenge.