Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ticktum má nadále potíže se superlicencí

Ticktum má nadále potíže se superlicencí

Asijská zimní série se nelíbí FIA

Danielu Ticktumovi není patrně superlicence, potřebná ke vstupu do F1, přána. Poté, co si nechal mezi prsty proklouznout prvenství v ME F3, zřejmě chybějících pět bodů nezíská ani ve formulové zimní asijské sérii.

FIA totiž právě prověřuje, zda zmíněný šampionát vůbec splňuje potřebné náležitosti. A vypadá to, že ne. Podle příslušného statutu je totiž potřeba, aby se konal alespoň na třech různých autodromech. Jede se však pouze v thajském Buri Ramu a malajském Sepangu.

Dan Ticktum loni mimo jiné vyhrál i Velkou cenu Makaa

Promotér Davide de Gobbi s tím pochopitelně nesouhlasí: „Jsme řádně uvedeni v kalendáři FIA. Známe kritéria. Jestliže jsme zapsáni, měly by se účastníkům udělovat body pro superlicenci. Pokusíme se nyní situaci spolu s federací vyjasnit. Z aktuálního vývoje jsme velmi rozčarováni.“ Podle zástupce FIA Adama Bakera ale samotný fakt zápisu nezakládá automatický nárok na body.

Ticktum se ovšem dostal do problémů i vlastním přičiněním. V úvodním závodě totiž havaroval a v následujícím se trápil s vozem. Na celkové třetí místo, které nezbytně potřebuje, mu chybí momentálně 35 bodů.