Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Baku má jistotu až do roku 2023

Baku má jistotu až do roku 2023

Ázerbájdžánu velká cena svědčí

Zatímco na Hockenheimringu, v Silverstone, na Monze nebo v Mexico City se strachují o budoucnost svých VC F1, v Baku už jsou za vodou. Tedy minimálně do roku 2023.

Právě k tomuto datu byla totiž prodloužena smlouva mezi Liberty Media a pořadateli VC Ázerbájdžánu. Kontrakt dnes v metropoli zakavkazské republiky podepsali místní ministr sportu Azad Rahimov a šéf promotérské organizace Chase Carey.

V Baku se poprvé jelo v sezoně 2016. Přes počáteční rozpaky si podnik získal mezi fanoušky velkou popularitu, protože nabízí vždy hojnost akčních zážitků. Například loni zde kolidovali oba jezdci Red Bullu a Valtteri Bottas přišel v posledním kole kvůli defektu pneumatiky o vítězství. O rok dříve slavil senzační pódiové umístění Lance Stroll a rozzlobený Sebastian Vettel se nešetrně otřel o Lewise Hamiltona. 

Smlouvu podepsali Chase Carey (vlevo) a ázerbájdžánský ministr sportu Azad Rahimov

Jsme velmi šťastní, že ázerbájdžánská velká cena má zajištěnou perspektivu na řadu let dopředu. Za krátký čas se stala jednou z nejoblíbenějších. Vždy se během ní odehrávaly těsné souboje a byly to nádherné závody,“ netajil se spokojeností Carey.

Jeho protějšek zdůraznil ekonomický přínos pro celý region: „Kvůli tomu jsme o prodloužení také tolik stáli. Takovou šanci jsme si nemohli nechat utéct.