Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Smedley je konzultantem formule 1

Smedley je konzultantem formule 1

Zlanařil ho Ross Brawn

Další z bývalých zaměstnanců závodních stájí přešel na stranu majitelů F1. Rob Smedley je bývalým členem týmů Ferrari a Williams, přičemž druhou jmenovanou stáj opustil na konci minulé sezony. Říkal, že si chce od prostředí, ve kterém se pohybuje již dvě desítky let, trošku odpočinout a věnovat se své rodině. Ross Brawn, jenž býval jeho šéfem u Ferrari, ho ale dokázal zlanařit k sobě, ačkoliv se nejspíš bude jednat o časově méně náročnou práci.

Smedley je nyní "expertním technickým konzultantem" ve službách F1 a jeho úkolem je pomoci lépe prezentovat jeho technickou stránku. Je přitom pravděpodobné, že tak bude dělat přes službu F1 TV.

"Když jsem mluvil s Rossem, zjistili jsme, že se shodneme v názoru, že strašné množství technického obsahu, dat a věcí kolem provozu týmů se nikdy nedostane k fanouškům. Je to jeden z pilířů F1, ale málokdo ho může vidět, nebo se dostane pouze k malému kousku toho všeho. My přitom máme možnost dát dohromady celý příběh," vysvětlil 45letý Brit, jenž se do povědomí fanoušků dostal jako závodní inženýr Felipeho Massy.