Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ticktum se superlicence jen tak nedočká

Ticktum se superlicence jen tak nedočká

Zimní série asijské F3 mu vůbec nevyšla

Daniel Ticktum s definitivní platností nezíská v roce 2019 superlicenci pro F1. Juniora Red Bullu tak neuvidíme ani v žádných testech.

Devatenáctiletý Brit se pokoušel vybojovat chybějících pět bodů v zimní sérii asijské F3. Tento šampionát se ovšem od počátku potýkal s nepřízní FIA, protože se odehrává jen na dvou okruzích (Buriram a Sepang) a mezinárodní automobilová federace mu odmítla přiznat oficiální statut.

Ticktumovi to v něm navíc vůbec nešlo a před závěrečným podnikem se nachází až na osmé příčce průběžného pořadí. Rozhodl se proto hodit ručník do ringu a v Sepangu se tento víkend už neobjeví. Jeho místo zaujme jiný chráněnec Helmuta Marka, teprve šestnáctiletý Jack Doohan, syn pětinásobného motocyklového mistra světa.

 

Jack Doohan si v Sepangu odbude premiéru ve F3 (na snímku s otcem Mickem Doohanem)

 

Ticktum, jenž má na kontě dvě vítězství ve VC Makaa F3, nyní soustředí pozornost na japonskou Super Formuli. Pojede za tým Mugen a narazí na řadu soupeřů zvučných jmen, mimo jiné na expiloty F1 Kamuje Kobajašiho a Kazukiho Nakadžimu nebo úspěšného účastníka F2 Arťoma Markelova. On sám potřebuje skončit nejhůře pátý, aby dostal superlicenci alespoň pro sezonu 2020.