Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Schumacher žhavým kandidátem na test v Bahrajnu

Schumacher žhavým kandidátem na test v Bahrajnu

Mohl by jet s alfou nebo dokonce s ferrari

Syn sedminásobného mistra světa se možná ve formuli 1 objeví dříve, než kdokoliv čekal. Micku Schumacherovi se naskýtá šance svézt se při testech mladých jezdců po VC Bahrajnu.

Druhého nebo třetího dubna by tak na okruhu Šachir mohl usednout do monopostu Alfy Romeo či dokonce Ferrari. Reálnější scénář představuje ale seance s Alfou a případná premiéra v barvách Scuderie (do jejíhož juniorského programu byl na sklonku minulého roku přijat) v půlce května během standardních testů v Barceloně.

Fréderic Vasseur už potvrdil oficiálnímu webu formula1.com, že Schumacher se nalézá na listině nejvážnějších kandidátů. „Zatím ovšem nepadlo definitivní rozhodnutí a je více uchazečů. Zjistíme naše možnosti a pak budeme jednat s Ferrari,“ upozornil nicméně šéf Alfy Romeo ve F1. 

Schumacherova pozornost bude ovšem letos z největší části patřit formuli 2

Mickovy vyhlídky jsou o to nadějnější, že v Bahrajnu budou na trať vpuštěni jen piloti, kteří nemají za sebou více jak dvě velké ceny a vlastní národní licenci A (superlicence tudíž není nutná). Ze hry tak vypadávají testmani Ferrari Pascal Wehrlein, Brendon Hartley a veterán Marc Gené.

V Maranellu jsou pod smlouvou ještě Davide Rigon a Antonio Fuoco, pro ně je ale F1 zřejmě příliš vysokou metou. Rezervista Alfy Marcus Ericsson nesplňuje podmínky, takže zbývá toliko Tatiana Calderónová. Z členů výchovné akademie mohou Schumacherovi zkřížit cestu patrně jen Callum Ilott a Giuliano Alesi.

U ostatních týmů je víceméně jasno. Pro Mercedes by měl být jasnou volbou Nikita Mazepin, pro Red Bull a Toro Rosso Daniel Ticktum. Haas, Renault, McLaren a Williams povolají záložníky Pietra Fittipaldiho, Guanyu Žoua, Sergia Sette Cámaru a Nicholase Latifiho. Otazník tak visí pouze nad Racing Pointem.