Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gaslyho nehoda příčinou Verstappenových problémů

Gaslyho nehoda příčinou Verstappenových problémů

Havárie zničila převodovku

Red Bull s Hondou v letošních zimních testech zvládaly až nečekané množství kilometrů, ale pouze prvních šest dní. Příčinou problémů v posledních dvou dnech nebyly poruchy, ale havárie Pierra Gaslyho.

"V deváté zatáčce jsem udělal chybu, v podstatě ztratil kontrolu nad vozem. Byl to poměrně tvrdý náraz, jeden z mých největších," přiznal francouzský jezdec po tom, co RB15 rozbil už podruhé.

Boční náraz poškodil převodovku a přes veškerou snahu mechaniků se pro poslední den, kdy jezdil Max Verstappen, už nepodařilo dát všechno do pořádku. Red Bull si tak za poslední dva testovací dny připsal pouze 74 kol.

"Souvisí to se čtvrteční nehodou," nezdráhal se prozradit Verstappen. "Snažili jsme se, ale během testování máte vždy jenom omezený počet dílů. Když poničíte dvě (převodovky), není to ideální. Ale tým odvedl fantastickou práci, přes noc vůz znovu poskládal. Některé díly nám byly poslány letecky a tým se opravdu snažil, aby byly práce na něm nakonec dokončeny půl hodiny před otevřením boxové uličky. Snad nám ty kilometry nebudou až tak chybět. Jsem si docela jistý, že budeme mít dobrý start do sezony."