Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Binotto téměř odešel z Ferrari

Binotto téměř odešel z Ferrari

S Arrivabenem jim to neklapalo

Mattia Binotto přiznává mnohé z toho, co se k nám během minulé sezony a po jejím skončení dostalo pouze jako nepotvrzené a někdy i popírané informace. Vážně uvažoval o odchodu z Ferrari, dostával nabídky od jiných týmů a se svým tehdejším šéfem Mauriziem Arrivabenem se nedokázal dohodnout na jednotném stylu řízení stovek podřízených. Víceméně tedy dal majitelům na výběr. Buď odejde on, nebo Arrivabene. Dopadlo to tak, že teď je šéfem týmu a technickým ředitelem v jedné osobě.

"Přemýšlel jsem nad tím, že nemohu pořádně dělat svou práci, a netajil jsem to," cituje Binotta list Corriere della Sera. "A nebyl to jenom můj problém, ovlivňovalo to i celou skupinu, protože pokud technický ředitel neodvádí dobrou práci, pocítí to všichni, které má koordinovat.

Ano, je pravdou, že o mě měly zájem jiné týmy, jelikož mé zkušenosti jsou ve F1 cenné. Ale od dětství jsem fanouškem Ferrari a nikdy jsem neuvažoval o práci pro jiný tým. Pracuji tady 25 let a měl jsem to štěstí, že jsem zažil úžasné momenty s Todtem, Brawnem a Schumacherem. A také se Stefanem Domenicalim.

Učil jsem se od každého z nich, i od Maurizia, za to mu děkuji. Na osobní úrovni jsme spolu vždycky vycházeli. Nebojovali jsme. Problémem byla vize, management skupiny, závodního víkendu. Měli jsme na to odlišné názory."