Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Rozklepaný Hamilton, pohodář Vettel

Rozklepaný Hamilton, pohodář Vettel

První reakce po kvalifikaci

Ještě teď se celý chvěju,“ prohlašoval napůl v legraci Lewis Hamilton poté, co si v Albert Parku vyjel pro něj již obligátní pole position. „Tak to bylo těsné. Po testech jsme neměli ani zdání, na čem vlastně jsme. Doufali jsme pochopitelně, že to nakonec takhle nějak dopadne.

Valtteri Bottas netajil lehké zklamání: „Bohužel se Lewisovi v závěru povedlo skvělé kolo. Já jsem měl znovu problémy v prvním sektoru. Pole position by bylo jistě lepší, ale ani tahle výchozí pozice není k zahození.

Těžko říci, zda šéf Mercedesu Toto Wolff dojetí jen hrál, nebo ho skutečně prožíval. „Jsem opravdu naměkko. S něčím takovým jsme vůbec nepočítali. Po Barceloně, kde nic nefungovalo… Je to neskutečný pocit, ale nesmíme začít slavit. Body se budou rozdávat až zítra,“ tvrdil v rozhovoru pro televizní stanici Sky.

Toto Wolff se už může zase smát

Sebastian Vettel zřejmě již zítřejší závod odepsal. Poté, co mu dnes Hamilton nadělil více než sedm desetin, není ostatně ani divu: „Mercedes je jasným favoritem. Tento okruh je ovšem hodně specifický, takže si do další sezony nedělám velké starosti. Ale samozřejmě jsme čekali, že se to bude vyvíjet jinak.

Mimochodem, na nového experta německé mutace Sky Ralfa Schumachera působil Vettel nečekaně uvolněně. On sám je přesvědčen, že v závodním režimu bude Ferrari silnější.