Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettel vyhnal Leclerka na trávu

Vettel vyhnal Leclerka na trávu

Ten v tom nevidí zlý úmysl

Sebastian Vettel a Charles Leclerc neměli spolu co do činění jen v závěru VC Austrálie. Střetli se už krátce po jejím začátku a i tentokrát tahal za kratší konec mladík z Monaka.

Ve výjezdu z první zatáčky se exmistr světa snažil zablokovat dotírajícího Maxe Verstappena. Jeho manévr ovšem současně zavřel cestu i Leclerkovi. Ten se pokoušel vnějškem dostat před svého týmového kolegu, jenže byl vytlačen ven, čehož Verstappen promptně využil.

Odjel jsem docela dobře. Pak mě ale Seb asi přehlédl a já musel až na trávník. Stálo mě to dvě pozice,“ povzdechl si novic v rudých barvách. 

Charles Leclerc ve Vettelově počínání zlý úmysl nespatřuje

Jako dobře vychovaná dvojka rozhodně ve Vettelově počínání nehledal zlý úmysl: „Se Sebem jsem už mluvil. Jsem přesvědčen, že mě nezaregistroval. Nacházel se ve složité pozici a ve zpětném zrcátku nebylo všechno vidět. Potřeboval odříznout Maxe, který ho chtěl podjet. Já byl nucen jít vlevo, ztratil jsem přilnavost a Max kolem mě profrčel.“

Z páté příčky mu nepomohla ani pozdní zastávka, kdy přezul z měkkých na tvrdé pneumatiky. Vzhledem k obrovskému třicetisekundovému náskoku na šestého Magnussena se ještě naskýtala šance zajet ve finiši nejrychlejší kolo. Šéf Scuderie Mattia Binotto ale k tomuto kroku odmítl dát souhlas.