Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Piloti Ferrari o vylepšeních mluví opatrně

Piloti Ferrari o vylepšeních mluví opatrně

Nemělo by to být jen nastavení pro Baku

Zatímco Mercedes přivezl do Baku nezměněné vozy, monoposty Ferrari jsou opatřeny novými aerodynamickými prvky.

V čem konkrétně vylepšení spočívá, piloti během čtvrtečních hovorů s médii neprozradili. „Očekáváme, že to bude krok vpřed a auto se stane rychlejším,“ uvedl neurčitě Sebastian Vettel. „Snad se nám konečně podaří v aerodynamickém tunelu zjištěné hodnoty potvrdit i na trati. Uvidíme, jak velký skok to bude.

Upravili jsme automobil komplexně, ne jen v určitých detailech,“ dodal Charles Leclerc. „Jdeme určitě správným směrem. Alespoň na papíře to tak vypadá.“ 

Charles Leclerc při pěší obhlídce trati v Baku

Městský okruh v ázerbájdžánské metropoli by se svými dlouhými rovinkami měl rudým svědčit. Vettel ale odmítá názor, že upgrade byl speciálně připraven jen pro tuto příležitost: „Když už na něco sáhneme, mělo by nám to pomoci všude. Jde v první řadě o to, abychom byli rychlejší v zatáčkách. A je jedno, na jaké dráze. Pokud toho dosáhneme, pořádně ostatním zkomplikujeme život.

Minimálně v Číně a Bahrajnu jsme už byli hodně blízko. Auto nemá žádnou trvalou slabinu. Jen je třeba hnát jeho vývoj v co největším tempu vpřed,“ popřel Leclerc tvrzení některých expertů, že SF90 se jednoduše nepovedl. Na dotaz, zda v Baku zopakuje svůj předloňský triumf z F2, pak odpověděl lakonicky: „Doufejme.