Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel nedokázal zahřát pneumatiky

Vettel nedokázal zahřát pneumatiky

Leclerkovi řekli, že už nic nedožene

Bezprostředně po dojezdu VC Ázerbájdžánu se pustil Sebastian Vettel do analýzy dnešní prohry. Porážky, která po nadějném počátku víkendu bolí dvojnásob.

První úsek jsem měl opravdu slabý,“ přiznal exmistr světa. „Dělalo mně obrovské potíže dostat pneumatiky do provozní teploty. Byly příliš studené a asi jsem je poškodil. Když se konečně zahřály, byly už kaput. V autě jsem se necítil dobře, nedokázal jsem se soustředit a postrádal jsem sebedůvěru,“ postěžoval si. „Máme před sebou ještě spoustu práce, tohle není to, co jsme chtěli. Do Barcelony rozhodně nepojedeme jako favorité. Potřebujeme udělat nějaká vylepšení na voze a hlavně konečně absolvovat velkou cenu bez problémů.“ 

Po zastávce v boxech dokázal Leclerc zdolat pouze Gaslyho

Charles Leclerc čelil zase dotazům, týkajících se dlouho odkládané zastávky. Dle mnohých ho právě tento fakt stál pódiové umístění. Leclerc se ale nenechal vyprovokovat k neuvážené reakci. „Určitě pro tuto strategii byl nějaký důvod. Nejprve se podívám na data, do té doby se k tomu nehodlám vyjadřovat. Inženýři mají k dispozici mnohem více údajů než já v autě,“ podotkl. „V závěru jsem se zeptal, zda mám ještě šanci něco dohonit. Řekli mně, že ne. Proto jsem se soustředil už jen na zajetí nejrychlejšího kola.