Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Grosjean vylepšení haasů moc nevěří

Grosjean vylepšení haasů moc nevěří

Největším problémem jsou pneumatiky

Na Velkou cenu Španělska přivážejí týmy obvykle vozy po první výraznější modernizaci. Výjimku v tomto směru nebude letos představovat ani Haas. Romain Grosjean ale není přesvědčen o tom, že vylepšení přivodí kýžený obrat k lepšímu.

Je to poměrně výrazný posun,“ konstatuje Francouz. „Ale dokud se nám nepodaří dostatečně zahřát pneumatiky, je to všechno na houby.

Pesimismus je bohužel na místě. Po čtyřech startech je na Grosjeanově bodovém kontě nula. Kolega Kevin Magnussen sice dojel v Melbourne šestý, ale pak také třikrát po sobě vyšel naprázdno. Pro tým, aspirující na čtvrté místo v Poháru konstruktérů, je to veliký propadák.

Magnussen a Grosjean zatím dali dohromady bídných osm bodů

Pořád jsem přesvědčen, že podvozek máme ze středu pole vůbec nejlepší,“ tvrdí Grosjean a ohání se výsledky předsezonních testů. „Přítlak a všechno ostatní jsou v naprostém pořádku. Jenže když nepřimějete gumy, aby správně pracovaly, je vám to k ničemu. To nás odlišuje od soupeřů, kteří s obutím žádné potíže nemají.

V čem je zakopaný pes, bohužel nikdo ve stáji dosud netuší. Určitou naději skýtá fakt, že v katalánské metropoli by mělo být podstatně tepleji než v Baku. „Pak ale přijdou Kanada a Monako a tam do toho spadneme znovu,“ tuší další malér třiatřicetiletý závodník, jenž je dle vlastního vyjádření z toho už „dost na nervy“. „Jestliže chceme ještě pomýšlet na čtvrtou nebo pátou pozici mezi konstruktéry, musíme konečně zabrat.