Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Webber se obává o Ricciardovu kariéru

Webber se obává o Ricciardovu kariéru

Zapadne do šedého průměru?

Loni hlavní hvězda několika závodů, letos téměř permanentně mimo pozornost kamer. Daniel Ricciardo má po čtyřech závodech na kontě šest bodů, velmi rychle zapadl do středu pole. Jeho krajan Mark Webber se obává, že přestup do Renaultu mohl být osudovou chybou. Ricciardo už možná nikdy žádný závod nevyhraje.

"Daniel sice jen tak nezapomene závodit, jenže pohled na jezdcovu formu se v tomto sportu mění mimořádně rychle," řekl Webber, také bývalý jezdec Red Bullu, v rozhovoru pro Nine Network. "Stačí, že se pár měsíců nedaří a za dveřmi už stojí zástup manažerů a agentů s novými, mladými jezdci a chce dovnitř. Nejen na trati je F1 strašně rychlá."

Webber také zmínil, že Renault očekával, že se přiblíží k "top trojce", tedy že alespoň příležitostně prožene red bully poháněné motory Honda, jenže realita je zcela jiná. On sám je rád, že z Red Bullu odešel pryč z F1, ne do týmu bez šance na vítězství.

"Velkou část kariéry jsem strávil v průměrných týmech a řekl jsem si, že už nikdy víc. Držel jsem se toho, ačkoli jsem dostal několik nabídek, které by mě udržely ve F1, když jsem odešel z Red Bullu. Už jsem ten pocit nechtěl zažít," vyjádřil se.

Osudy Australanů se přitom zdají být v něčem hodně podobné. O Webberovi se tvrdilo, že utíká od rychlejšího a mladšího Vettela, ale také, že Němec je v týmu více či méně protežován. Ricciardo nechal v Red Bullu Maxe Verstappena.