Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nový šéf McLarenu poprvé v akci

Nový šéf McLarenu poprvé v akci

Seidl je týmu k dispozici od 1. května

Andreas Seidl se v Barceloně poprvé oficiálně představil v roli vedoucího představitele týmu McLaren. Od 1. května už není německý manažer vázán žádnými omezeními ze strany svého předchozího zaměstnavatele.

Těší mě, že jsem konečně součástí McLarenu,“ prohlásil po příjezdu do dějiště VC Španělska. „Překvapilo mě velmi milé přivítání od kolegů. Během prvních dnů jsem se hlavně snažil mluvit s co nejvíce lidmi v centrále. V tom budu v příštích týdnech pokračovat.

Jasno má i o své pracovní náplni: „Jsem šéfem stáje ve formuli 1. Nesu plnou odpovědnost za vývoj vozu, provoz v továrně a nasazení při závodech.

McLaren má ve F1 od nynějška německého šéfa

Třiačtyřicetiletý Seidl přišel do Wokingu z Porsche, kde zodpovídal za již ukončený program ve vytrvalostním mistrovství světa. Předtím působil v BMW v periodě jeho účasti ve F1. Tenkrát měl na starosti zejména testování. „Formule 1 se od té doby poněkud změnila,“ poznamenal. „Pravidla jsou jiná, auta jsou ještě komplexnější, týmy a rozpočty větší. Ale základy zůstaly stejné.

Budoucnost vyhlíží Seidl s povinným optimismem. „Cítím tady hodně pozitivní energie. Ztráta na nejlepší je ovšem pořád moc velká. Mým cílem je dostat McLaren znovu na vítězný kurz,“ svěřil se.