Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton a spol. přepisovali dějiny

Hamilton a spol. přepisovali dějiny

Bottase zaskočila komická spojka

Lewis Hamilton asi těžko zná legendární výkřiky našich hokejových komentátorů po triumfu v Naganu, nicméně i on je přesvědčen, že tuto neděli přepisoval dějiny. Přesněji řečeno jeho tým, protože úřadující mistr světa zachoval patřičné dekorum. Mercedes popáté za sebou od začátku sezony obsadil první dvě místa.

Dnes jsme opravdu pozměnili historii. Patří za to dík každému jednotlivci, který se na tom podílel. Jsem nesmírně hrdý na to, že jsem u toho byl,“ sděloval v euforii přítomným žurnalistům.

Potom přešel k situaci těsně po startu, která rozhodla o jeho vítězství: „Byl to hodně zajímavý začátek, všichni se drželi těsně u sebe. Zvenku se na mě tlačilo červené auto. Netušil jsem, jestli prorazí. Věděl jsem, že Valtteri půjde hodně pozdě na brzdy, ale Baku se naštěstí neopakovalo.

Bottase na startu zradila spojka

Sluší se dát slovo i druhé straně. „Musím přijít na to, proč jsem měl tak mizerný start,“ sdělil Valtteri Bottas. „Není mně úplně jasné, co se vlastně přihodilo. Spojka se chovala velice komicky. Nikdy předtím jsem nic podobného nezažil. Ale pro stáj je neuvěřitelným úspěchem, že jsme popáté za sebou dosáhli double.

Na šéfa obou závodníků Tota Wolffa dotírali novináři po celý víkend s dotazy, zda nemá strach z opakování příběhu z roku 2016, kdy se právě ve Španělsku Hamilton a Rosberg navzájem vyřadili. Teď si zhluboka oddechl. „Bylo to tvrdé, ale fér,“ zhodnotil dění bezprostředně po zhasnutí červených světel. „Pokud se jejich rivalita udrží v těchto mezích, bude všechno OK. Oba dva si nic nedarují a v autě je obrovská síla. Jsme momentálně ve fantastickém laufu.“