Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Felipe Massa nečekaně vystřídal Villeneuva při testech

Felipe Massa nečekaně vystřídal Villeneuva při testech

Jede ověřit, zda má Villeneuve pravdu.

Felipe Massa překvapivě na poslední chvíli vystřídal Jacquese Villeneuva při testech v Barceloně, uvedl magazín Autosport.

Jacques Villeneuve se potýká s nestabilitou C24 a také si stěžuje na malý počet testovacích kilometrů, které by mu pomohly dostat z C24 maximum. Právě proto je výměna jezdců pro testy v Barceloně překvapením.

Jacques Villeneuve testoval včera a skončil ze všech jezdců poslední. Navíc se o něm spekuluje, že se jej chystá Peter Sauber zbavit. Během včerejška se Villeneuve potýkal s problémy na brzdách, elektronice a nestabilitou auta.

Sauber proto nařídil Massovi, aby se vydal do Barcelony o den dříve, a situaci de facto ověřil. Kromě problémů samotných je i toto skutečnost to, co Villeneuva hodně rozzlobilo.

"Auto je hrozně pomalé, druhý jezdec to jede ověřit, ale auto je nyní prostě pomalé," cituje Villeneuva Autosport. Petera Saubera samotného dráždí výše zmíněné spekulace:

"V Malajsii jsme se ženili s Anthonym Davidsonem, v Bahrajnu to byl Klien nebo Liuzzi, nikoho z nich jsme nekontaktovali," řekl Sauber. "Necítím potřebu měnit jezdce."

Podle Saubera není správné obviňovat Villeneuva minimálně do doby, než mu Sauber nabídne více prostoru pro testování. Na Villeneuva ovšem prozradil, že je hodně nekompromisní, co se nastavení auta týče.

Jenomže nová pravidla zúžila prostor, ve kterém se s nastavením můžeme pohybovat," řekl Sauber.