Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

V Interlagosu se pojede i v příštím roce

V Interlagosu se pojede i v příštím roce

Stěhování do Ria se musí odložit

Situace kolem stěhování Velké ceny Brazílie ze Sao Paula do Ria de Janeira se komplikuje. Prezident této jihoamerické země Jair Bolsonaro sice oznámil, že k němu dojde už v roce 2020, patrně ovšem dělal účet bez hostinského.

Ale my máme s Interlagosem platnou smlouvu i pro příští sezonu,“ reagoval poněkud udiveně pro agenturu Reuters obchodní a marketingový ředitel F1 Sean Bratches. „Nepopíráme však, že Rio je pro nás atraktivní lokalitou.

V Sao Paulu navíc začali troubit na poplach. Po letech váhání městská rada odmítla plán na privatizaci okruhu (zájem měl údajně čínský investor), která snadno mohla vést k jeho zániku. Vyjasněné majetkoprávní vztahy mají přesvědčit Liberty Media, že potřebné investice do modernizace autodromu se podaří zajistit. 

Nový okruh v Riu by měl nést jméno Ayrtona Senny

Jenže pokroky dělá i Rio. Toto pondělí vešlo ve známost, že vítězem výběrového řízení na výstavbu areálu ve čtvrti Deodoro se stalo americké konsorcium Rio Motorsports. Jako architekt byl osloven osvědčený Hermann Tilke.

Odborníci nicméně zpochybňují Bolsonarovo tvrzení o tom, že vše bude hotovo už v tomto roce. „Ještě nekopli do země, nejsou postaveny ani příjezdové komunikace,“ pozastavil se expilot F1 Alexander Wurz. Pozemek byl předtím vojenským cvičištěm, což v sobě skrývá určitá bezpečnostní rizika.

Opouštět sice zastaralý, ale jinak oblíbený Interlagos se nechce ani samotným závodníkům. „Miluji to tam, opravdu,“ nechal se slyšet Sebastian Vettel. „Není mnoho tratí s tak vysokou pravděpodobností, že se na ní povede dobrý závod.