Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Räikkönen prozradil recept na 300 velkých cen

Räikkönen prozradil recept na 300 velkých cen

Nejdůležitější je dobrá přestávka

Kimi Räikkönen se tento víkend začlení do exkluzivního klubu 300, kde jsou prozatím pouze Rubens Barrichello, Fernando Alonso, Michael Schumacher a Jenson Button. Pouze tito jezdci závodili v 300 velkých cenách F1.

Jaký je Räikkönenův recept na dlouhou kariéru ve F1? Dobrá přestávka! Mluvil samozřejmě o vynechaných sezonách 2010 a 2011, které strávil v mistrovství světa v rallye, ale stihl si vyzkoušet například i oválový závod NASCAR a věnoval se své zálibě v motokrosu. Do F1 se pak vrátil s novou motivací a ve druhé části své kariéry se opět vypracoval ze středu pole do Ferrari. Aktuálně je pod smlouvou s Alfou Romeo, s níž má závodit až do konce roku 2020. Pokud smlouvu dodrží, na startech velkých cen bude po dlouhém čase opět i jeden čtyřicátník.

"Ani bych nevěřil, že je to už tolik," řekl finský závodník. "Dva roky jsem byl mimo a jsem si jistý, že nebýt toho, tak tu dnes už nejsem. Díky tomu se to nezdá být tak dlouho, nějaký čas jsem si užíval normální věci. Nedělám z toho vědu, měl jsem tady několik dobrých závodů i výsledků, ale konec konců, je to pouze o závodění."

Räikkönen se nevyhne výroční oslavě pořádané jeho týmem a mnohým gratulacím, ačkoli to rozhodně nebylo jeho přáním..

"Snažil jsem se je přemluvit, ale bezvýsledně. Pro mě to není nic speciálního. Tento závod bude stejný jako ten před dvěma týdny. Je to jenom číslo. Na začátku je to důležité, první závod a tak. Po čase to ale přestanete počítat a už na tom nezáleží.

Závodění se přitom za ten čas ani moc nezměnilo. Jistě, když se vám daří, tak vás to víc baví. Něco je vynuceno pravidly, ale stále je to o tom, že chcete být lepší než všichni ostatní," dodal Räikkönen.