Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardo vyhrál kvalifikaci. Nebo se jen tak cítil?

Ricciardo vyhrál kvalifikaci. Nebo se jen tak cítil?

Renault po devíti letech ve druhé řadě

Pro mnohé to byla ještě větší senzace než Vettelovo vítězství: Renault bude startovat ze druhé řady! Postarala se o to letošní posila Daniel Ricciardo. A se svými zkušenostmi by si s touto situací měl umět patřičně poradit.

V předchozích šesti závodech se Australan čtyřikrát dostal do první desítky. Zlepšující se kondici renaultů potvrdil už v minulé velké ceně v Monaku, kde startoval ze šesté pozice. Tentokrát si to namířil až do druhé řady: před mercedes i red bull. A poprvé od VC Japonska 2010 povznesl Renault až mezi nejlepší čtveřici!

O mnoho nezaostal ani Nico Hülkenberg, který v kvalifikaci na jubilejní 50. VC Kanady obsadil 7. místo. Ve druhé části kvalifikace zaostal za týmovým kolegou jen o 21 tisícin vteřiny!

Daniel Ricciardo se po skvělém výkonu probojoval do druhé řady na startu

Nikdy jsem si nepomyslel, že někdy budu tolik spokojený se čtvrtým místem v kvalifikaci,“ zářil štěstím Daniel Ricciardo. „Mám pocit, jako bych ji vyhrál! Když jsem se z vysílačky dověděl, že jsem čtvrtý, bylo to bezva. Dneska jsem za naši stáj fakt šťastný. Tahle dráha je prima, vždycky jsem si to tady užíval. Dnes jsme od začátku budili dojem, že jsme rychlí. To jsme vlastně byli už včera, ale přes noc jsme se ještě zlepšili a podařilo se nám dát auto na kvalifikaci do výborného stavu.

Renault si samozřejmě uvědomuje, že má za zády soupeře za volanty rychlejších monopostů. Přesto chce bojovat o slušný bodový příděl. Dosavadní 8. místo v Poháru konstruktérů rozhodně neodpovídá představám.

Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Start by mohl být zajímavý. Prozatím si budeme vychutnávat čtvrté místo v kvalifikaci, které je pro nás skvělé,“ uzavřel podobné úvahy Ricciardo.