Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

McLaren podpořil stanovisko Renaultu

McLaren podpořil stanovisko Renaultu

Odklad přijetí předpisu ano, ale se zárukami

Včera jsme psali o tom, že Renault jako sám voják v poli bojuje proti posunu termínu pro přijetí nových pravidel F1. Už to neplatí. Dostalo se mu spojence a vcelku očekávaného. Podporu mu vyjádřil McLaren, který používá jeho motory.

Renault se obává, že již dohodnuté základní principy se mohou kvůli neustálým odkladům, způsobovaným údajně „sabotérskou“ činností velkých týmů, rozmělnit. „Máme na to stejný názor,“ prohlásil šéf stáje McLaren Andreas Seidl. I on žádá záruky, že k něčemu takovému nedojde.

Andreas Seidl podpořil stanovisko Renaultu

Na něčem jsme se sjednotili a najednou to zase bude jinak? Pořád jsme neviděli konečnou verzi předpisu. Jen doufáme, že to podstatné zůstane zachováno. Snad FIA a Liberty Media vědí, co činí.

Dnes se v Paříži koná schůzka, na níž má dojít k poslednímu pokusu o dohodu, aby text mohl být zítra předložen k odsouhlasení Světové radě motoristického sportu. Téměř nikdo ale nevěří, že se to povede.

My se v jádru nestavíme proti říjnovému termínu. Ale při splnění našich podmínek. To jsou priority, z nichž neslevíme,“ zdůraznil Seidl.