Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettelovi nejde o zanechání stopy

Vettelovi nejde o zanechání stopy

Nyní touží pouze po titulu s Ferrari

Jak by vypadal pohled na kariéru Sebastiana Vettela, kdyby se jeho sen o mistrovském titulu s Ferrari rozplynul? Čtyřnásobný mistr světa získal všechny tituly v řadě, v jednom týmu, v jedné éře formule 1. Rozhodně chce před odchodem další, ale ne kvůli tomu, aby se na něj vzpomínalo jako na legendu.

"To mě netrápí. Nepotřebuji zanechat stopu," odpověděl závodník Ferrari na otázku, jak by si přál, aby se na něj vzpomínalo. "Jak je vidět, hlavně v dnešní době, svět se neustále rychle mění. A mně nejde o to, aby si mě lidé pamatovali. Nebude mě to mrzet, prostě půjdu dál. Mám rád tradice, jsem tradicionalista, ale nechci se zaseknout v jednom momentě nebo jednom období. Je dobré umět se pohnout dál, pokračovat vpřed. Tak by to mělo být.

Doufám, že i když mi přibydou další roky, budu pořád progresivní a budu hledět vpřed, nikoli vzad. Jistě, je příjemné občas se ohlédnout za vlastní kariérou, ale to není smyslem života. Alespoň já si to nemyslím. V životě je třeba stále hledět dopředu."

I když s kariérou bude moci být spokojen i jako čtyřnásobný šampion, dnes touží po titulu s Ferrari.

"Myslím, že člověk ani nesní o tak velkém úspěchu, že dokáže tak mnoho. Z tohoto úhlu pohledu jsem nenasytný, protože chci víc. Chci vyhrávat s Ferrari, chci titul s Ferrari," prohlásil.