Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Z Alonsa se stal pravidelný televizní divák

Z Alonsa se stal pravidelný televizní divák

Některé závody ho nebaví, ale to je normální

Navzdory odchodu z F1 měl nyní Fernando Alonso rušné období. Připravoval se na Indy 500, závodil ve vytrvalostním šampionátu a zvítězil v Le Mansu, ale přesto si našel čas na sledování F1. Přestože začátek sezony má jasného vládce, tým Mercedes, nebyl z podívané (vždy) zklamaný. Svou bývalou disciplínu přirovnal k fotbalu.

"Viděl jsem všechno, co se dalo," řekl 37letý závodník v rozhovoru pro Corriere dello Sport. "Zmeškal jsem tři ze sedmi přímých přenosů, protože jsem závodil, ale vždycky se chci na tyto závody podívat později.

Občas mě závod baví a občas se nudím, jako každý jiný divák. Ale myslím si, že takto je to s každým sportem. Někdy si zapnete zápas Barcelona versus Madrid a vidíte dobrý fotbal. Jindy je výsledek 0:0 a další zápas může skončit 5:5. Každý sport má dobré a horší neděle. Formule 1 v tomto nijak nevybočuje z řady."

Španělský závodník nikdy nevyloučil návrat do F1, ale zatím to tak nevypadá. Když se média naposledy zeptala šéfa jeho bývalého týmu McLaren Zaka Browna, ten by prý Alonsa bral, ale jedině do třetího vozu, jelikož má dlouhodobé plány se současnou jezdeckou dvojicí. Na otázku, zda by se mohl v roce 2020 vrátit do Ferrari, Alonso odpověděl prostě a stručně: "To nevím."