Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

McLaren se dočkal po pěti letech

McLaren se dočkal po pěti letech

Sainz myslí na Verstappenův skalp v závodě

V zázemí McLarenu možná právě nyní vytahují z lednic vychlazené láhve sektu. Vždyť tým dosáhl úspěchu, na který čekal neuvěřitelných pět let!

Naposledy se v kvalifikaci hoši z Wokingu tak dobře umístili ve VC Ruska 2014 v Soči. Tenkrát skončili Jenson Button čtvrtý a Kevin Magnussen šestý. Potom následovala dlouhá a trnitá cesta plná nezdarů. Teď, zdá se, konečně začíná svítat na lepší časy.

Ani ve snu by nás nenapadlo, že porazíme jeden red bull a jedno ferrari,“ prohlásil pro Sky Sports Carlos Sainz, který bude zítra s parťákem Landem Norrisem sdílet třetí řadu. „Znamená to ale, že jsme splnili domácí úkol. Ovšem trať nám také mimořádně sedí. Držíme se tady v průměru sekundu za Mercedesem a půl sekundy za Ferrari. V továrně odvedli opravdu dobrou práci.“ 

O pokvalifikační tiskovou konferenci McLarenu byl tentokrát mimořádný zájem

S udržením pozic ve velké ceně to bude horší. Mít za zády nažhaveného Sebastiana Vettela není žádný med. I když exmistr světa vysekl svým přemožitelům poklonu: „Nebude to vůbec jednoduché, dostávat se před ně. Mají tady skvělou formu. Ale my jsme přece jen rychlejší.

Stejný názor ostatně zastává i Sainz. „Přesto bychom rádi zůstali na svém,“ dodal se zjevným odkazem na před ním na roštu stojícího Verstappena.