Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Raghunathan si dá nucenou pauzu

Raghunathan si dá nucenou pauzu

Neuvěřitelným způsobem posbíral 12 trestných bodů

Mahaveer Raghunathan se na Red Bull Ringu nesveze. Stihl už totiž nasbírat dvanáct trestných bodů a pro příští podnik F2 dostal distanc.

Upřímně řečeno, nikomu asi chybět nebude. Indický závodník výkonnostně na tak kvalitní seriál vůbec nemá. Dostal se do něj jen kvůli penězům, které jeho současný tým MP Motorsport nutně potřeboval a jež mu přinesl.

Nefilozofujme nyní o tom, že po světě bychom našli desítky lepších jezdců, kteří by si zasloužili místo ve F2. Raději si vysvětleme, proč tento nedouk pauzíruje až v Rakousku, když trestné body inkasoval na okruhu Paula Ricarda už v sobotu.

Podle ředitele velkých cen Michaela Masiho byl do pravidel F2 automaticky implementován příslušný paragraf z předpisu pro F1. Nikdo si neuvědomil, že na rozdíl od ní má F2 během víkendu na programu dva závody. „V příslušném článku se jasně píše, že účastník má v takovém případě zakázán start v příštím podniku. Raghunathan tak mohl v neděli nastoupit, protože se jednalo o jeden celek se sobotním kláním. Dobře to není a osobně budu usilovat o změnu,“ přislíbil Masi.

Do tohoto auta usedne v Rakousku daleko kvalitnější jezdec

Za zmínku stojí i způsob, jakým Raghunathan shromáždil onen tucet bodíků. Do Le Castelletu totiž dorazil s pouhými třemi. Jenže hned třikrát se provinil během jedné fáze, kdy byl zaveden režim virtuálního safety caru. To se povede opravdu jen málokomu…

MP Motorsport obdržel povolení angažovat pro Red Bull Ring náhradníka. Sehnal rozhodně zajímavou personu – Patricia O´Warda z IndyCar!