Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

McLaren si postaví nový tunel

McLaren si postaví nový tunel

Majitelé odsouhlasili velkou investici

Zatímco Andreas Seidl a James Key převzali odpovědnost za aktuální dění v týmu McLaren F1, Zak Brown a majitelé skupiny McLaren plánují jeho dlouhodobou budoucnost. Ta může a nemusí zahrnovat týmy pro MS vytrvalostních vozů a americkou IndyCar. Ale už s jistotou bude její součástí zbrusu nový, moderní, efektivní aerodynamický tunel, postavený přímo v areálu sídla společnosti. Investice týmu umožní mít opět všechny zaměstnance pohromadě v McLaren Technology Center.

"Momentálně je jednou z našich hlavních nevýhod, že nepracujeme ve vlastním tunelu ve Wokingu. Již téměř 10 let máme oddělený vývoj v zařízení Toyoty Motorsport v Kolíně nad Rýnem. Takže máme velkou radost z rozhodnutí postavit ve Wokingu nový tunel," prozradil Seidl.

"Je důležité mít doma svůj vlastní tunel. Počet hodin, během kterých v něm tým smí denně pracovat, je sice omezen, ale právě kvůli tomu je důležité pracovat s maximální efektivností. Pro všechny v týmu je to skvělá zpráva. Mimo jiné je to také důkaz o tom, jak vážně to Zak a akcionáři myslí s naším návratem na špičku F1."

Špičkový aerodynamický tunel ale nevyroste za měsíc, dokonce ani za rok. Ředitel týmu odhadl, že bude dokončen za dva roky.