Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo přišel pouze o neoblíbeného poníka

Ricciardo přišel pouze o neoblíbeného poníka

Navzdory poruše pohonné jednotky nebude potrestán

Daniel Ricciardo nás nechává nahlédnout do toho, jak jezdci vnímají své pohonné jednotky. Zároveň fanouškům vysvětluje, proč nepřijde o pozice na startu, ačkoli se mu v pátek pokazila pohonná jednotka a už ji nebude možné opravit. Byla už stará a Ricciardo se svými mechaniky ji přezdívali poník. Asi proto, že vytrvale dělala špinavou práci za druhé, ačkoli nebyla nejsilnější a nezávodila.

"Myslím, že s tím motorem je už amen," řekl veselý Australan a rovnou se pokřižoval. "Možná jí vystrojíme malý obřad. Říkali jsme jí Poník, takže ho v podstatě budeme pohřbívat.

Byl to motor původní specifikace a rozhodně jsem ho již nemínil použít jinde než v trénincích. Bylo by fajn, kdyby vydržel ještě pár pátků, ale už to tak vypadá, že musíme poníkovi říci adios a rozloučit se. Byla to A-specifikace, takže rozhodně ne moje oblíbená.

S poníkem jsem získal první body v Šanghaji, alespoň myslím. Takže na Čínu mám dobré vzpomínky, i na tamní jídlo, ale na poníka se asi beztak velmi rychle zapomene."

Když výrobce nasadí novou, lepší verzi motoru, staré kusy se ještě mohou použít na pomalejších okruzích, ale často dostanou status pátečního agregátu. Což znamená hodně trénování, ale žádnou velkou zábavu, jelikož v sobotu je nahrazují mladší a výkonnější sourozenci, které ale později může potkat stejný osud.